En maträtt som min dotter Freja älskar är potatis och lax med citron och dillsås och blir ca 6-8 portioner för henne. Lite beroende på hur mycket hon äter. Hon har ätit denna rätten sen hon var 5½ månad.
2 st laxfiléer
olivolja
3 st mellanstora potatisar
50g margarin eller smör
4 msk vetemjöl
saften från ½ citron
1 dl grädde
4 dl vatten
2 tsk dill
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivolja i en form och lägg ner laxfiléerna. Ställ i ugnen när den är varm och låt stå ca 25-30 minuter.
2. Skala och koka potatisen mjuka. Pressa med potatispress.
3. Smält margarinet eller smöret.
4. Blanda ner vetemjölet.
5. Blanda ner grädde och saften från ½ citron. OBS! Se till att inga kärnor hamnar i såsen. Jag har en liten sil som jag häller saften igenom.
6. Häll i vatten och dill. Låt koka upp.
7. Mosa eller mixa laxen. Blanda ner potatis och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar