Recept - Bär och frukt


Hallonsylt
Från 4 månader.

Ingredienser:
5 dl hallon
½ tsk potatismjöl
vaniljsocker

1. Koka hallonen så att de är rent sönderkokta. Skulle det behövas lite vatten så häll i lite. (Jag behövde inget vatten då jag tog frysta hallon och där var lite is som smälte och räckte. Plockade i vår trädgård i somras och sköljde och frös in, därav lite is runt om.)
2. Mosa genom att trycka genom en sil så att du får bort kärnorna.
3. Koka sylten med lite potatismjöl och späd med vaniljsocker till önskad mild smak. (Mängden vaniljsocker varierar beroende på vilken sort hallon man använder. Finns en uppsjö av hallon så du får smaka av och bestämma själv när sylten har lagom mild smak.)

Päronmos
Ger ca 20 bitar. Från 4 månader.

Ingredienser:
2 päron t.ex Anjou
½ dl vatten
1 krm vaniljsocker

1. Skala och kärna ur päronen.
2. Tärna och lägg i gryta med vattnet.
3. Koka tills det är mjukt.
4. Mixa i mixer eller med stavmixer till önskad konsistens.
5. Blanda i vaniljsockret.
6. Bre ut i isbitsform. Ställ i frysen och låt frysa ordentligt. Häll över bitarna i en plastpåse som försluts och läggs i frysen.

Äppelmos
Ger ca 20 bitar. Från 4 månader.

Ingredienser:
2 äpplen av söt sort som t.ex red delicious
½ dl vatten

1. Skala och kärna ur äpplena.
2. Tärna i bitar och lägg i en gryta med vattnet.
3. Koka så att allt nästan är sönderkokt.
4. Mixa i mixer eller med stavmixer.
5. Bre ut i isbitsform. Ställ i frysen och låt frysa ordentligt. Häll över bitarna i en plastpåse som försluts och läggs i frysen.

Mango-bananpuré
Ger ca 21 bitar. Från 4 månader.

Ingredienser:
1 mogen mango
½ mogen banan

1. Skala mangon och bananen
2. Tärna mangon och skiva bananen.
3. Mixa till puré.
4. Portionera ut i form och ställ i frysen.

Tänka på: Mangon ska vara så röd den kan vara över hela för desto rödare ju mer mogen är den.

Aprikospuré
Blev ca 33 bitar. Från 4 månader

Ingredienser:
250 gram torkade aprikoser (osvavlade, Kung Markatta)
kokvatten

1. Dela aprikoserna i bitar.
2. Koka en stund så de verkligen är riktigt mjuka.
3. Låt svalna något om de ska mixas med mixerstav för stänker det kan det brännas då det är varmt.
4. Mixa till slät konsistens.
5. Portionera ut i formar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar