Potatispuré
Ingredienser:
2 st potatisar
2 msk osaltat smör eller olja
kokvatten
1. Skala och tärna potatisen.
2. Koka tills det är mjukt
3. Mixa i mixer.
4. Späd med kokvatten och blanda i smöret/oljan.
5. Portionerade ut i bullformar och la på en bricka som ställdes i frysen. La en del i ischokladformar för att ha mindre mängd (återstår att se hur det blir att både frysa potatis och frysa i bullformar samt ischokladformar). Kan portioneras ut i isbitsformar.
Morotspuré
Ger ca 30 bitar. Från 4 månader.
Ingredienser:
200 gram morötter
2 msk smör/olja
kokvatten
1. skala och tärna morötterna.
2. Koka tills det är mjukt.
3. Mixa i mixer eller med mixerstav.
4. Späd med kokvatten och blanda i smöret/oljan
5. Bre ut i isbitsform. Ställ i frysen och låt frysa ordentligt. Häll över bitarna i en plastpåse som försluts och läggs i frysen.
Palsternackspuré
Ger ca 30 bitar. Från 4 månader.
Ingredienser:
2 st palsternacka
olja/smör
kokvatten
1. Skala och tärna palsternackan.
2. Koka tills det är riktigt mjukt.
3. Mixa och häll i olja och kokvatten så det blir en slät puré.
4. Portionera ut i formar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar